Barnedåbsgaver

En barnedåb eller navngivningsfest er en meget vigtig dag. Dog oftest ikke for hovedpersonen, da han eller hun ikke er gammel nok til at forstå konceptet, men det er en utrolig vigtig og følsom dag for forældrene, der nu officielt skal indvige deres lille guldklumps navn. Men hvad skal man egentlig give i gave til en sådan barnedåb? Det får du svaret på i dette indlæg, hvor vi har samlet 10 stærke bud på gode barnedåbsgaver.

Modsat barsels- og babyshowergaver, hvor man godt kan give gaver til både forældrene og barnet, er barnedåbsgaver oftest henvendt barnet. Dog kan man godt give barnet en gave, som dets forældre også får glæde af. Gode gaver til børn kan være tøj, legetøj eller aktivitetsudstyr til at hjælpe deres udvikling. Det kan fx være:

Jellycat-Shooshu-Puppy-Wooden-Ring-Toy-14cm

Jellycat Shooshu hvalp med bidering

Både ranglen og bideringen er vigtige elementer i ethvert barns udvikling, så hvorfor ikke kombinerer dem. Denne rangle, der ovenikøbet ligner en sød hvalp, laver lyde, når man ryster den og er udstyret med en træring, barnet kan bide i og lindre smerter i dets gummer. En god gave der også kan fungere som en legekammerat, når barnet bliver ældre.

aktivitetstæppe

Yookidoo Aktivitetstæppe

Aktivitetstæppet er til for at underholde barnet på en måde, så det også bliver udsat for en masse indtryk, der kan være med til at styrke dets udvikling. Dette aktivitetstæppe har den fordel, at barnet kan sidde op og dermed se legetøjet fra en anden vinkel, og barnet vil også have bedre udsyn til resten lokalet, hvori det befinder sig.

kanin sutteklud

Kanin nusseklud med navn

En god nusseklud er en vigtig del af enhver småbørnsfamilie, da det er en af barnets første venner. Nussekluden er med til at styrke barnets sanser. Bl.a. syns- og følesanserne er nussekluden rigtig gode for, da barnet kigger på og rører ved nussekluden. Denne nusseklud kan fås med barnets navn skrevet på, hvilket blot gør det til en endnu mere speciel gave.

fotoramme og aftryk

Billedramme + aftryk

Her er et eksempel på en gave, der er givet til barnet, men som det helt klart er forældrene, der får mest glæde af. Denne billedramme har nemlig plads i hver side til aftryk af barnets ene hånd og fod. Noget de fleste forældre alligevel får lavet på et tidspunkt, så hvorfor ikke forære det til dem på denne særlige dag.

gyngehest

Gyngehest i træ

Dette er et eksempel på en gave, man sagtens kan give til barnedåben, men som barnet først begynder at bruge omkring 2 års alderen. Ikke desto mindre er det en gave, der kommer til at stå i spidsen for rigtig meget sjov for barnet. Har vi ikke allesammen haft en gyngehest, som vi brugte uafbrudt i perioder, da vi var børn?

Goki-Elephants-Mobile

Uro med elefanter

En uro giver barnet noget at kigge på i forskellige situationer. Den kan hænge over puslebordet, sengen eller et hjørne af barnets værelse. Denne uro er udstyret med elefanter, som byder op til noget læring i den aktive proces. Kender du et barn, der skal tælle elefanter om aftenen, når de skal sove, så bliver denne gave et sikkert hit.

rasmus klump sæt

Rasmus Klump spisesæt (4 dele)

Hvem elsker ikke Rasmus Klump og hans sjove venner? Hvis du kender en kommende Rasmus Klump fan, så er her et spisesæt bestående af en tallerken, en skål, en kop og en ske. Det gør det helt sikkert sjovere for barnet at lære at spise selv, og så er det perfekt til pandekager.

sebastian klein dyrekort

Min egen kuffert med dyrekort – Sebastian Klein

Sebastian Klein har lært børn om dyr siden 1996, og han har ikke tænkt sig at stoppe lige foreløbig. Denne kuffert fyldt med 25 dyrekort er perfekt til at lære de små om forskellige, dog let genkendelige, dyr i vores fantastiske verden.

bobles elefant

bObles mellem elefant

bObles aktivitetslegetøj har de seneste år taget Danmark med storm og med god grund. Legetøj fra bObles hjælper børnene med at udvikle både deres motoriske og fantasifulde egenskaber. Denne elefant kan bruges som et bord, en stol, en bjerg, en legekammerat, ja, mulighederne er uendelige. Har barnet flere, kan de bl.a. bruges til at lege jorden er giftig.

blå heldragt

Mørkeblå heldragt i uld-silke

Som nybagt forælder skal man hele tiden sørge for, at barnet har nok tøj i dets nuværende og kommende størrelser. Man kommer igennem mange sæt tøj på en uge, og man synes altid, man har for lidt. Hjælp forældrene med tøjkrisen ved at give deres guldklump noget sødt tøj, så de er sikre på at have nok i netop dén størrelse. Du kan eventuelt købe noget tøj i flere forskellige størrelser, så de er sikre på, at de har det.

Barnedåbsgaver til senere brug

En barnedåbsgave behøver ikke være noget, barnet kommer til at bruge lige her og nu. De første par år af ethvert menneskes liv, bliver tøj, legetøj og aktivitetsudstyr udskiftet så ofte, at det er en stor hjælp for forældrene, hvis nogle af barnedåbsgaverne kommer barnets senere stadier i forkøbet, så de har det til den tid.

Personlige dåbsgaver

Når man giver eller modtager en gave, vil man gerne have, at det er noget personligt, der viser båndet mellem giver og modtager. Det er dog svært at give personlige gaver til babyer, da de endnu ikke har nogle interesser. Det bedste bud på personlige dåbsgaver er derfor ting, der er graveret med barnets navn, eller ting med billeder af barnet.

Du er nu nået til vejs ende i vores indlæg om gode barnedåbsgaver. Vi håber, du kunne finde noget, som barnet og dets forældre kommer til at elske.

Få inspiration til andre gaver

18 års fødselsdagsgave

18 års fødselsdagsgave

En 18 års fødselsdag er muligvis en af de vigtigste fødselsdage i et menneskes liv, da det symboliserer overgangen fra barndommen og ind i de voksnes rækker. Det er selvsagt en stor dag for de fleste og af samme årsag, bør man også finde en gave der lever op til...

1 års fødselsdagsgave

1 års fødselsdagsgave

Har du nogensinde stået over for den udfordring det er, at skulle finde en gave til en 1-årig? Det er dog alligevel noget nemmere, end at skulle købe en gave til en lille baby. Når barnet fylder et år, har det med stor sandsynlighed lært at gå og har også lært at...

Firmagaver

Firmagaver

Har du en eller flere flittige medarbejdere, der fortjener nogle fine gaver i forbindelse en fødselsdag, julen, en milepæl i virksomhedens historie, eller bare fordi du gerne vil forkæle dem? Hvis ja, så bare se med her. Vi har samlet 10 firmagaver, du kan give til...