Julegaveønsker

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det betyder, at det er ved at være tid til, at finde julegaveønsker og julegaveideer! Der er mange gaver der skal gives, og det kan derfor være svært at finde på julegaveideer, som både skal være gode og sjove julegaver. Jo før man begynder at tænke på ideer til gaver, jo nemmere er det oftest at finde de rigtig gode julegaver til den, som man vil glæde juleaften. Derfor er dette din guide til årets 10 bedste julegaver, så du kan være sikker på at glæde den du holder af. Derudover er det også rigtig svært at finde på gode julegaveønsker til ens egen ønskeliste. Hovedet er oftest tømt for ideer, når man skal til at lave en ønskeliste – det kan være frustrerende! Du er i hvert fald ikke alene om at tænke: ”Hvad kan man ønske sig i julegave?” Derfor bør du se denne top 10 julegaveønsker, som i hvert fald kan sætte gang i inspirationen til dine ideer til ønskeliste. I guiden er der julegaveønsker, der rammer bredt, bl.a. både julegaveønsker til mænd og julegaveønsker til hende.

Se de 10 bedste julegaveønsker og julegaveideer her, eller gå på jagt på top listerne nedenunder:

mobiltelefon
Mobiletelefoner
konsol
Konsoller
lamper
Lamper
høretelefoner
Høretelefoner
Legetoej
Legetøj
smart_watch
Smartwatches
bøger
Bøger
køkkenudstyr
Køkkenudstyr
Steamer

Steamer til tøj

Er du træt af folder og rynker på dit tøj? Så er denne steamer fra Steamery Stockholm lige noget for dig. Tøjdamperen er en af de bedste tøjdampere på markedet, hvilket man godt forstår – den fjerner hurtigt og effektivt folderne, således du undgår at bruge et strygejern. Det sparer dig for en masse tid og energi – og hvem vil ikke det? Derudover har produktet en rensende effekt, der hjælper med at holde dit tøj rent i længere tid.

Rains regnjakke

Rains regnjakke

Bruger du meget tid udendørs? Og frygter du ofte, at det skulle komme til at regne, og du vil blive helt gennemblødt? Så har vi fundet en af de gode julegaveønsker! Rains er et af de mærker, som man efterhånden ikke kan komme uden om – hvilket vi godt forstår! Regnjakken fra Rains fås nemlig i forskellige neutrale farver, og det er en unisex regnjakke. Den er lavet i god kvalitet – og derudover er det en pæn regnjakke! Regnjakken er et musthave, hvis du tilbringer meget tid udendørs.

Rains-rygsæk-mini

Rains mini rygsæk

Rygsækken er ikke blot en stilren og flot taske, men den er ovenikøbet også vandtæt! Derfor egner den sig også utrolig godt som en rygsæk. Den kan holde din computer, bøger mm. tørt, selvom du bevæger dig udenfor i regnvejr. Det er en unisex rygsæk med vandtæt lynlås, et stort hovedrum og et rum til en computer. Rains mini rygsæk er et musthave til dig, som skal have opbevaret dine ting tørt, men på en cool måde.

uldplaid blødt uldtæppe

Bomuldstæppe til vintermånederne

Vintermånederne byder på kulde, og dette bomuldstæppe vil bestemt give godt med varme i de kolde vintertider. Plaiden er i 70% bomuld og 30% fibre i den flotteste grå nuance og er derfor en gaveide til begge køn. Dette bomuldsplaid måler 170 x 130 cm og er fra mærket Høie. Hvis du gerne vil holdes varm vinteren over, bør dette tæppe være en af de dine julegaveønsker – og det gør bestemt heller ikke noget, at det er stilrent og vil pynte i dit hjem samtidig.

Spiegelau-rødvinsglas

Spiegelau rødvinsglas

Disse rødvinsglas er den perfekte julegave til enhver rødvinsentusiast. Vinglassene er fra Spiegelau, og er designet så de er slanke og elegante men klassiske med lidt kant. Rødvinsglassene er fra Spiegelaus Willsberger Anniversary krystalgals kollektion. Med de flotte rødvinsglas fra Spiegelau kan man servere rødvin i lækre og stilrene glas. Der findes bare ikke bedre julegaveønsker end dem og som man med sikkerhed får brugt!

Tegn-og-gæt

Tegn og gæt brætspil

Dette sjove brætspil er den perfekte julegave til en, som elsker at bruge sin fantasi. Det er et af de bedste brætspil, som sikrer kvalitetstid med familien, vennerne eller noget helt tredje. Tegn og gæt er et af de mere populære brætspil, og man skal mindst være 4 spillere. Dette er en af de gode julegaveønsker til ønskelisten, men er bestemt også en af de gode julegaver til hende og ham!

Australian-bodycare-hudplejesæt

Hudpleje sæt til ansigtet fra Australian Bodycare

Døjer du med uren hud, eller kender du en som kunne trænge til en bedre hudplejerutine? Denne gaveide er et 4-steps hudplejerutine, som både egner sig som hudpleje til mænd og kvinder. Sættet egner sig dog specielt godt som hudpleje til unge mænd, som døjer med uren hud. Sættet indeholder Australian Bodycare Face Wash, Australian Bodycare Face Tonic, Australian Bodycare Face Cream samt Australian Bodycare Spot Stick. Hudplejesættet er yderst effektivt, og vi forstår derfor godt, at det er så populært!

JBL-trådløse-hovedtelefoner

JBL trådløse hovedtelefoner

Vil du gerne høre god musik på farten? Så er JBL Tune 510BT lige en gave for dig! JBL Tune 510BT er trådløse hovedtelefoner, som kan tilsluttes med Bluetooth. Hovedtelefonerne er trådløse, hvilket giver rigtig god lyd. Hvis du er vild med komfort, vil dette headset være perfekt – de er nemlig meget behagelige at have på!
Nyd god musik i god kvalitet på farten med disse hovedtelefoner.

Sonos-Roam-højttaler

SONOS Roam højtaler

Denne SONOS højttaler er en af de gode julegaver, som modtageren bestemt vil blive glad for! Den er transportabel, da det er en Bluetooth højttaler. SONOS er kendt for deres højttalere af høj kvalitet, god lyd og flot design. Denne gave vil falde i de fleste modtageres smag, og er derfor en god gave til en, som ikke ønsker sig noget.

Saphe-Drive-trafikalarm

Saphe Drive trafikalarm

Fartbøder er noget, som de færreste synes er fedt – med denne Saphe fartkontrol slipper du for de trælse fartbøder. Du bliver alarmeret, når du kører et sted, hvor der er registreret en fotovogn eller stærekasse. Saphe Drive skal kobles op med Saphe App, og derfra sørger den for at alarmere dig, når der er fotovogn mm. forude. Den alarmerer også, når der er nødstedte bilister i vejsiden, i nødsporet eller bare generelt, når der er ting, som du skal være opmærksom på. Saphe giver dig derfor både en mere sikker kørsel, samtidig med du slipper for dyre bøder.

Top 10 mobiltelefoner 2022

Top 10 konsoller 2022

Top 10 høretelefoner 2022

Top 10 lamper 2022

Top 10 parfumer 2022

Top 10 smartwatches 2022

Top 10 bøger 2022

Top 10 køkkenudstyr 2022

Top 25 populært legetøj 2022

Top 10 brætspil 2022

Hvad kan man ønske sig i julegave?

Man kan ønske sig alt i julegave! Men der er dog nogle gode råd man bør følge, for at være sikker på, at man finder de bedste ønsker til sin ønskeliste. Det kan være svært at komme på ideer til gaveønsker, men frygt ej – med disse råd, bliver det meget nemmere at finde på gode julegaveønsker.

1. Find julegaveønsker i flere prisklasser
Kig både efter ønsker i den lavere prisklasse, såvel som den høje prisklasse. Der er mange, som skal finde en gave til dig, og hvis man udelukkende har julegaveønsker fra den højere prisklasse, er der højst sandsynligt nogen der udelukkes for at finde dig en god julegave.

2. Ønsk dig noget, som du ikke lige køber til hverdag
Tænk over hvilke produkter, som du ikke altid lige får købt i hverdagen – Måske det kunne være et godt gaveønske til din ønskeliste?

3. Oplevelser er også et godt julegaveønske
Oplevelser er tit et af de glemte julegaveønsker, men det burde det ikke. Det er faktisk en af de bedre ideer til gaver, da du her har mulighed for at få en oplevelse med en du holder af.

4. Sjove julegaver
Alle julegaveønsker behøves ikke at være tøj, smykker, ure eller skønhedsprodukter – kig efter nogle sjove julegaver, som du kunne ønske dig. Det kan være alt fra et sjovt brætspil til en bog med far jokes – det vil bringe dig en masse grin i løbet af juledagene og i det nye år.

Julegaveideer til den som aldrig ønsker sig noget

Det kan være både frustrerende og svært at finde en gave til den, som aldrig ønsker sig noget. Personen mangler måske ikke noget, og eller så har denne ikke fået lavet en ønskeliste med sine julegaveønsker. Det gør det meget svært at skulle købe en gave, da man ikke har noget at gå efter – men bare rolig. Det kan lade sig gøre at finde verdens bedste julegave på trods af, at man mangler julegaveideer. Det kræver blot, at man lægger lidt ekstra energi i det.
Uanset hvem det er, er den nemme løsning at give et gavekort i julegave. Det kræver blot, at man ved hvilke butikker de ofte shopper i eller hvilken butik, der sælger produkter, som kunne interessere ham eller hende.
Man kan også finde sin kreative side frem og give en hjemmelavet julegave. Dette kræver dog meget tid og energi – og vi ved godt, at julen i forvejen er en stresset tid.
Hvis et gavekort er for kedeligt og en hjemmelavet gave er for omfattende, så kan du også finde inspiration i denne gave guide – Du vil sikkert kunne finde et par julegaveideer herigennem!

Gaver til julens mange arrangementer

I juletiden er der oftest mange anledninger til at skulle medbringe pakker. Der er både julefrokoster, pakkelege, adventsgaver, nissevenner mm. Juletiden er stressende. Så her er de vigtigste arrangementer, hvor der forventes, at du har gave med eller giver en.

Mandelgave
Mandelgaven skal bruges til juleaften. Det er en gave, som gives til den, der er så heldig at finde mandlen i jeres risalamande eller risengrød. Men hvad kan man egentlig give i mandelgave, når man ikke ved hvem der skal modtage den? Uden at kende modtageren, er det sværere at vælge en gave, da man i så fald ikke har deres julegaveønsker. Der er dog mange ting, som man kan give til den, som finder mandlen. Men man er som sagt lidt mere begrænset. Gaven er derfor nødt til at være en gave, som enhver vil kunne bruge og blive glad for. Gaven bør være mere simpel, således at alle der er med, vil blive glad for gaven . Mandelgaven kunne derfor være et gavekort, en gavekurv, øl eller måske en flaske vin. Der er mange muligheder, og det er kun fantasien der sætter grænser.

Gave til pakkeleg
Pakkeleg er typisk noget man leger til julefrokoster med enten familien eller noget som børnene skal lege med deres klasse i skolen. Pakkeleg er simpel og går ud på, at man skiftes til at slå – hvis man slår en 6’er, må man tage en af de mange medbragte pakker. Men hvad kan man give i pakkeleg? Pakkeleg egner sig specielt godt til de sjovere gaver og typisk sættes der et budget pr. pakke. Her bør man tage i forskellige butikker som Tiger eller Søstrene Grenes, hvor man kan finde billigere og sjovere gaver.

Adventsgaver
Adventsgaver er noget, som man giver eller får hver advent. Der er fire søndage i advent, og det er derfor fire gaver, man giver eller modtager. Er der en, som du vil glæde lidt ekstra i juletiden – så er adventsgaver en oplagt ide. Du kan selv fastsætte et budget, og det er derfor helt op til dig selv, hvad du vil give og for hvor meget. Det vil dog være en oplagt ide at tage et kig på vedkommendes julegaveønsker, da det kan gøre jagten på en god gave nemmere. Men hvad kan man give i adventsgave? Vi har en masse bud på gode adventsgaver lige her.

Nissegaver
Har din arbejdsplads besluttet, at I skal lege nissevenner for hinanden? Det kan være svært at finde små, men gode gaver, specielt når det er til en nisseven, som man også skal drille. For at kunne veje op for de små drillerier, er det vigtigt, at du også finder nogle små gaver, som du kan give til din nisseven. Her kan du gå i Tiger eller Søstrene Grenes og finde inspiration. Ellers kunne det også være små ting som en lille lyskæde, sokker, håndcreme eller hjemmebag!

Hvad skal du have med som værtindegave i juletiden?

Når julestemningen byder sig, er der også en del flere middage og sammenkomster man bliver inviteret til. Det er vigtigt, at man medbringer en værtindegave – og den behøver ikke at være dyr! Man kan sagtens finde en fin lille ting, som blot er en måde at vise taknemmelighed på. Værtindegaven viser, at du er taknemmelig for invitationen. Du anerkender også værtens besvær med at gøre klar, lægge hus til og stå for madlavningen. At give en værtindegave er en hyggelig og kærlig måde at vise sin taknemmelighed.

Men – det kan være svært at finde en god værtindegave. Værtindegaven behøves ikke at være dyr, da det er tanken bag, der betyder noget. Der er dog nogle værtindegaver, som er meget klassiske, og som altid er et sikkert valg:

 • En flaske vin
 • En buket blomster
 • En gaveæske med chokolade
 • En blandet gavekurv, med bl.a. chokolade, vin og øl

Disse værtindegaver er et sikkert valg, som næsten alle værter eller værtinder vil sætte pris på. Når man vælger en værtindegave, er det vigtigste dog at tænke på, hvem der skal have gaven. Det er en god idé at finde ud af hvilken gave, som den person ville sætte pris på. Hvis personen i forvejen har lavet en liste med sine julegaveønsker, kan man også tage et kig på disse – måske der er en sød lille ting heriblandt, som ville være en god værtindegave? Hvis du alligevel mangler inspiration til værtindegaver, kan du læse vores gode ideer til en værtindegave her.

Hvad kan man give i adventsgave?

Adventsgaver er typisk noget, som man giver til sine børn eller børnebørn. Men adventsgaver er også for voksne! At give adventsgaver skaber en utrolig glæde, når man ser modtageren pakke den op og se deres taknemmelighed for, at man har fundet en fin gave til dem. Adventsgaver kan både være små og ikke alt for dyre gaver, men man kan også sagtens give store gaver til advent. Det er ens eget valg, og de fleste modtagere sætter pris på tanken og ikke gavens størrelse. Adventsgaver er både for mænd og kvinder, samt børn og voksne. Men det kan være svært at finde den helt rigtige adventsgave! Specielt hvis modtageren ikke har nogle julegaveønsker.

Først bør man se på den, som man skal give gaven – hvad kan personen lide, og hvad interesserer personen? Er det en mand eller en kvinde, som skal have adventsgaven? Nedenfor har vi samlet gode gaveideer til en adventsgave.

Adventsgaver til hende:

 • Ting til hjemmet – f.eks. en vase, stearinlys mm.
 • Chokolade eller andre søde sager
 • Personlig pleje – en god håndcreme, parfume mm.
 • Gavekort eller oplevelsesgavekort – f.eks. spaophold

Adventsgaver til ham:

 • Øl – specialøl, eller hans yndlingssøl
 • Personlig pleje – f.eks. en god parfume, deodorant eller creme
 • Barbermaskine, trimmer mm.
 • Gavekort eller oplevelsesgavekort – f.eks. ølsmagning

Adventsgaver til børn:

 • LEGO legesæt
 • Gavekort til biograftur
 • Brætspil
 • Slik eller chokolade

Hjemmelavede julegaver

Hvis du gerne vil give en gave, som skiller sig lidt ud fra mængden, så er en hjemmelavet julegave lige noget for dig. En gave som denne, egner sig også til personer, som ikke har nogle julegaveønsker. Hjemmelavede gaver er unikke, og modtageren ved derfor også, at der er lagt både kærlighed og arbejde i det. Når du giver en hjemmelavet gave, så viser det, at du holder så meget af personen, at du tager dig tid til at lave noget specielt til vedkommende. Det er en måde at sige: “Jeg har tænkt på dig, og jeg ville gøre noget for at gøre dig glad.” Det faktum, at du har taget dig tid til at lave gaven i stedet for bare at købe noget, gør den endnu mere speciel. Modtageren ved, at du har lagt tanker og kræfter i det, og det får dem sandsynligvis til at føle sig værdsat og elsket. Så næste gang du prøver at finde på julegaveideer eller ideer til hvad du skal give nogen til deres fødselsdag eller en anden særlig lejlighed, så tænk på at lave en hjemmelavet gave til dem. Det vil sandsynligvis betyde mere for dem end noget købt i butikken. Måske mere unikt end et af de julegaveønsker, som er på vedkommendes ønskeliste. Det kan f.eks. være alt fra hjemmelavet keramik, til en hjemmelavet mulepose, en strikket trøje eller stearinlys, som man farver og drypper.

Hvorfor er det svært at finde en god julegave?

Juletiden er en særlig tid på året, hvor familierne samles for at fejre deres traditioner og udveksle gaver. Det kan dog også være en stressende tid, især når det gælder om at finde den perfekte gave. Der er mange faktorer, der kan gøre det svært at finde en god julegave. For det første kan folks smag være meget forskellig, og hvad den ene person måske elsker, kan en anden måske slet ikke lide. For det andet kan det være svært at finde noget, der er unikt og meningsfuldt, især hvis personen allerede har alt, hvad de har brug for og derfor ingen julegaveønsker har. Derudover kan det være dyrt at købe julegaver, og det kan være svært at finde noget, der passer ind i sit budget. Alle disse faktorer kan tilsammen gøre det til en udfordring at finde en god julegave. En måde at sikre, at du finder en god gave, er at tage sig tid til at tænke over, hvad personen kan lide, og hvad der ville være mest brugbart for vedkommende. En anden metode er at give en gave, der støtter en sag eller en hobby, som er vigtig for vedkommende. Hvis alt andet fejler, kan et hjerteligt kort med en håndskrevet besked ofte være lige så værdsat som en dyr gave fra personens julegaveønsker. Selvom forløbet kan være frustrerende, er indsatsen ofte det hele værd, når den perfekte gave endelig er fundet og givet.

Kan man give et gavekort i gave?

Nogle anser et gavekort for at være en tankeløs gave – men de kan faktisk være ganske betænksomme. Der er samtidig flere og flere, som ønsker sig gavekort som en af deres julegaveønsker. Et gavekort giver modtageren mulighed for at vælge sin egen gave. Det betyder, at der er større sandsynlighed for, at de får noget, som de virkelig ønsker sig, hvilket gør gaven mere værdifuld for dem.
Hvis du f.eks. ved, at modtageren kan lide at shoppe i en bestemt butik, viser et gavekort til den butik, at du har tænkt på dem. Hvis du er usikker på, hvilken størrelse eller stil du skal købe tøjet i, giver et gavekort modtageren mulighed for selv at tage valget. Desuden tilbyder mange butikker nu gavekort, der kan bruges både online og i butikken, hvilket giver modtageren endnu mere fleksibilitet. Man kan altså sagtens give et gavekort i gave – du sikrer blot, at modtageren faktisk får en gave, som de kan bruge.

Få inspiration til andre gaver

18 års fødselsdagsgave

18 års fødselsdagsgave

En 18 års fødselsdag er muligvis en af de vigtigste fødselsdage i et menneskes liv, da det symboliserer overgangen fra barndommen og ind i de voksnes rækker. Det er selvsagt en stor dag for de fleste og af samme årsag, bør man også finde en gave der lever op til...

1 års fødselsdagsgave

1 års fødselsdagsgave

Har du nogensinde stået over for den udfordring det er, at skulle finde en gave til en 1-årig? Det er dog alligevel noget nemmere, end at skulle købe en gave til en lille baby. Når barnet fylder et år, har det med stor sandsynlighed lært at gå og har også lært at...